מאכלים לחורף

אוהבים לאכול? כמעט כולם ולא תמצאו מי שישיב על התשובה הזאת בשלילה. אוהבים את החורף? ובכן, כאן כבר מדובר בנושא שיעלה לא מעט חילוקי דעות. תקופת החורף היא בהחלט תקופה מאתגרת שמכנסת את כולם בבתים וגורם לנו להתנהל לאט יותר. עלינו להקפיד תמיד לשמור על חום גופנו ולפצות בכל מיני דרכים על החשיפה לשמש שהתמעטה. למרבה המזל, אחד הדברים שהחורף לא מונע מאיתנו הוא לאכול כמו שצריך, ואם גם נדע לבחור בתזונה הנכונה בתקופה הקרה, יש סיכוי לא רע שנעבור אותה בשלום ואפילו נצא ממנה חזקים יותר. זה הזמן להכין משהו חם לשתות ולהכיר את המאכלים שהכי חשוב לצרוך במהלך העונה הקרה.

פירות וירקות

אחת הבעיות הגדולות בחורף היא נושא הפירות והירקות, שכן המבחר של אלו מתמעט ולרוב אנשים מדווחים שהם מוצאים אותם הרבה פחות נחשקים מהפירות והירקות בקיץ. זוהי בהחלט בעיה מפני שהפירות והירקות הם מקורות חשובים מאד לויטמינים וחומרים מאד חיוניים לגופינו ולכן חשוב מאד לשים שלא למעט באכילתם. מומלץ לצרוך פירות וירקות שהם טריים בעונה ומכילים ויטמינים רבים כמו פירות הדר, סלרי, בצל, כרישה, סלק וברוקולי.

ויטמין D

על הויטמין הנהדר הזה כבר שמעתם? הוא אחראי בין השאר על סיוע לסידן בבניית העצמות ועל מניעה של מחלות שונות. את רובו אנו מקבלים ישירות מחשיפה לשמש ובחודשי החורף אנשים רבים סובלים ממחסור שלו של היעדרה. למרבה המזל הוא נמצא במאכלים רבים כמו מוצרי חלב וסויה, דגים שומניים כמו סלמון, מקרל וסרדינים ובדגני בוקר מועשרים.

מאכלים לחורף

מרקים

נדמה כי מדובר במאכל שהמציאו במיוחד בשביל העונה הקרה. המרקים הם עשירים, מחממים, משביעים וטעימים. בנוסף, ניתן להרכיב ולשנות אותם לטעם הסועדים ולהכין אותם עם בשר, ירקות, דגים וכמובן גם צמחוניים וטבעוניים. המלצה חמה בחורף היא להוסיף למרק שלכם כמה שיותר ירקות שורש כמו תפוח, אדמה, גזר ,בטטות, שורש פטרוזיליה דלעת וירקות כתומים באופן כללי. הם מלאים בערכים תזונתיים מעולים וייתנו אחלה של טעם למרק שלכם.

קטניות

כתוספת למנה עיקרית, בסלט או אפילו במרקים המפנקים שדיברנו עליהם. הקטניות הם מקור אנרגיה פשוט נהדר, הן זמינות, קלות להכנה וכמובן לא יקרות. בתקופות הקרות ביותר בהחלט מומלץ להוסיף קטניות כמו חומוס, אפונה, עדשים או קינואה לתפריט בדרך קבע.

מרק עוף

אמנם דיברנו על מרקים, אבל לגמרי מגיעה לו קטגוריה משלו. חשבתם שמדובר על תרופת סבתא? ובכן, כדאי שתחשבו שוב. אינספור מחקרים הוכיחו שלמרק העוף סגולות רפואיות של ממש והוא יכול לעזור ולרפא חוליים אופיינים לתקופת החורף כמו שפעת, הצטננות, ברונכיטיס וחום גבוה. מעבר לכך, מדובר באחד המאכלים המפנקים והמנחמים ביותר שיש וכמעט ואין אחד בלי זכרונות ילדות של מרק העוף.