יש לכם קליניקה פרטית? התבוננו בה כמה רגעים ונסו להיכנס לראשם של המטופלים המגיעים אליכם. האם הקליניקה שלכם מזמינה? מה היא משדרת? האם היא נעימה לכם? אין נוסחה אחידה לעיצוב קליניקה, אולם יש פרט אחד חשוב שעליכם לקחת בחשבון כשאתם חושבים על שדרוג הקליניקה שלכם: כאשר אנשים מגיעים למקום בו הם אמורים לקבל טיפול, בין אם מדובר בטיפול רפואי, נפשי או קוסמטי, הם קודם כל באים למרחב בטוח בו הם יכולים להתמסר. לכן, מעבר לאיכות הטיפול, עיצוב אסתטי נכון של הקליניקה שלכם עשוי להשפיע לחיוב על כל חווית הטיפול בעבור המטופלים שלכם. אז מאיפה מתחילים? ארגנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להפוך את הקליניקה שלכם למזמינה ולמקצועית יותר.

מקומות ישיבה נוחים ומזמינים

כדי שטיפול יצליח, המטופל חייב להרגיש בנוח בתוך התהליך, הן מבחינת האווירה הן מבחינת נוחות פיזית. לכן, אחד האמצעים לשיפור החוויה עבור המטופל היא סידור הושבה חכם, מזמין ומפנק, אותו ניתן לבצע בקלות על ידי בחירת כורסאות יחיד ממגוון רחב של עיצובים אסתטיים ומזמינים. את הכורסאות כדאי למקם בפינת ההמתנה, שם יוכלו המטופלים להירגע טרם תחילת הטיפול, וגם בחדר הטיפולים עצמו, בהנחה שמדובר בטיפול נפשי/רגשי.

תאורה

תאמינו או לא, לתאורה יש השפעה חזקה מאוד על התחושות שלנו. תאורת פלורסנט, לדוגמה, עלולה לגרום לרבים מהמטופלים למתח נפשי, ולכן, אם אופי הטיפול לא דורש תאורה בהירה וחזקה, עדיף להימנע ממנה. במקום זה, השתדלו לדאוג לתאורה רכה שתיצור אווירה חמימה ונעימה בקליניקה, ובהתאם תעזור למטופלים שלכם להירגע.

 

 

צבע

צבע הקירות בחלל בו אנו נמצאים עשוי להשפיע מאוד על האווירה ועל מה שאנחנו מרגישים, אפילו באופן לא מודע. גוונים צהובים ואדומים, לדוגמה, עלולים לגרום לתחושת חרדה ועצבנות, וכחול על שלל גווניו ידוע כצבע מרגיע המשדר לנו בטחון ואמון. אם אתם רוצים לרענן את הקליניקה שלכם עם צבע חדש, כדאי לבחור בצבע ניטרלי שאינו מושך לכיוון מסוים, כמו אפור. הצבע האפור גורם לנו להרגיש מאוזנים וממוקדים יותר, וכך בדיוק תרצו את המטופלים שלכם. צבע נוסף שיכול להתאים לקליניקה הוא ירוק בהיר – צבע המשדר ריפוי, צמיחה ורוגע.

צמחייה

יש הטוענים כי לנוכחות הוויזואלית של צמחים במרחב יש השפעה חזקה על המוח האנושי, עד לכדי איזון הרמוני בין הגוף לבין הנפש. על כן, שילוב אלמנטים של טבע בתוך הקליניקה יוצרים אצל המטופלים אסוציאציות ביתיות, מה שתורם להגברת תחושות השלווה והבטחון. תוכלו להניח צמחים אמיתיים בתוך החדר, לתלות על הקירות תמונות אותנטיות של צמחים או לשלב חפצי נוי כמו כריות בעלות דוגמה של פרחים ועלים.

פחות הוא יותר

חוקרי התנהגות טוענים כי לאופן שבו החלל סביבנו מעוצב יש השפעה משמעותית על התחושות שלנו, ולכן חשוב מאוד גם לא להגזים באופן שבו אנחנו מרהטים ומקשטים את הקליניקה. עומס של חפצים מיותרים בקליניקה כמו חפצי נוי, תמונות, ספרים, שטיחים וכדומה, עלולים להעמיס מבחינה רגשית על המטופלים שלכם ולעורר בהם לחץ. השתדלו לרהט את החלל בצורה סימטרית ושמרו על עיצוב מינימליסטי (אבל לא מדי) ומדויק שיגרום למטופלים שלכם להרגיש מאוזנים ונינוחים.

סיכום

לסיכום, עליכם לזכור כי חווית הטיפול מתחילה מהרגע בו המטופלים נכנסים לקליניקה שלכם. עיצוב נכון של המרחב הטיפולי הוא קריטי עבור תהליך הטיפול, לא רק כדי שהמטופלים יכנסו לטיפול בתחושה של רוגע ושלווה, אלא גם בשבילכם – על ידי נראות ויזואלית מתאימה המטופלים שלכם ירגישו שאתם חושבים עליהם וערים לצרכים שלהם, וזה יעורר את הערכתם כלפיכם.