שנתיים לאחר פרוץ מגפת הקורונה, והנגיף עדיין איתנו. למרות שאחוזי התחלואה התמתנו באופן משמעותי בזכות מבצע חיסונים, משרד הבריאות ממשיך לחייב את הציבור הישראלי לבצע בדיקות, הן מתוך מטרה להפחית את היקף התחלואה והן מתוך מטרה לשמור על האוכלוסייה בסיכון. חלק מהמאבק בנגיף כולל בין היתר ביצוע של בדיקות קורונה, כאשר נהוג לחלק אותן לשני סוגים – בדיקת אנטיגן ובדיקת PCR. מה חשוב לדעת אודות כל סוג של בדיקה? להלן הפרטים.

בדיקת PCR – בדיקה מוסדית להימצאות הנגיף

אחד מהפיתוחים המסקרנים והבולטים ביותר שיצאו לאור בזמן מגפת הקורונה הוא ללא ספק בדיקת PCR. מידע על בדיקת PCR מהירה מהווה דרך מצוינת להבין לעומק כיצד עובדת הבדיקה הזו, בייחוד על רקע העובדה כי מדובר בבדיקה שאותה ניתן לקבל בפרק זמן של ארבע שעות בלבד, והיא מאושרת על ידי משרד הבריאות – בין אם נוסעים לחו"ל או רוצים  להימנע מלהגיע למקום העבודה/מקום הלימודים. באמצעות חברה מקצועית אשר מתמחה בתחום הזה וקיבלה אישור לביצוע של בדיקות מהירות, ניתן לבצע את הבדיקה ובהתאם לכך להוביל לא רק לעמידה בהנחיות של משרד הבריאות אלא גם ליצירה של בהירות בנוגע להימצאות של הנגיף, בייחוד אם נחשפתם לחולה קורונה מאומת או שאתם סובלים מתסמינים של קורונה.

בדיקת אנטיגן – כל מה שרציתם לדעת

בדיקת אנטיגן היא בדיקת קורונה מהירה אשר מאפשרת לקבל תוצאה לגבי הימצאות של הנגיף בפרק זמן של בין רבע שעה ועד חצי שעה לכל היותר.  מדובר בבדיקה אותה ניתן לבצע באופן עצמאי, כאשר היתרון שלה נובע גם בשל המהירות של קבלת התוצאה אבל גם בשל העובדה כי מדובר בבדיקה שאינה צריכה ניסיון קודם, בניגוד לבדיקת PCR שאותה נדרש לבצע באמצעות דוגם מיומן. מאז פרוץ מגפת הקורונה נמכרו ברשתות הפארם עשרות אלפי בדיקות, כאשר המחיר של הבדיקה הזו הוא נגיש לכל כיס. בנוסף, חברות מובילות אשר מתמחות בתחום מאפשרות לכם לבצע הזמנה של בדיקה עד הבית, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מענה המגיע לידי ביטוי במסגרת של ביצוע הסדיקו

 

 

מלחמה בקורונה באמצעות בדיקות

עולם הרפואה מתמודד בשנתיים האחרונות עם מגפה כלל עולמית שכמותה לא נראו זה למעלה מ-100 שנים. התסמינים של הנגיף כוללים בין היתר חום גבוה, צמרמורת, אובדן טעם וריח ועוד. על כן, חשוב מאוד לוודא כי אתם מבצעים את הבדיקה, ואף יוצרים קשר עם הרופא האישי במידה ואכן התגלה כי אתם או בן המשפחה נדבקתם בנגיף, כל זאת מתוך מטרה לשמור על הכללים  וכן להימנע מהתפרצות נוספת של הנגיף אשר גבה את חייהם של מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם. על כן, ביצוע של בדיקות קורונה מהווה כלי משמעותי, כל זאת לטובת יצירה של מענה המגיע לידי ביטוי ברכישה או בהזמנה ל בדיקות דרך חברה מקצועית המתמחה בתחום.

לסיכום

יש הבדל בין בדיקת אנטיגן לבין בדיקת PCR, כאשר ההבדל המשמעותי נובע מזמן קבלת התשובה, היכולת לבצע את הבדיקה באופן עצמאי באמצעות בדיקת אנטיגן בניגוד לבדיקת PCR שהיא בדיקה מוסדית שרק דוגם מורשה מוסמך לבצע. שימו לב כי יש עוד מדינות בעולם אשר מחייבות הצגה של בדיקת PCR בתוקף, ועל כן  במכלול השיקולים לגבי איזו בדיקה לבצע, תוכלו להיעזר בסקירה אותה הצגנו לכם כאן, מתוך מטרה לשמור על הבריאות ועל ההנחיות של משרד הבריאות, בעקבות התפרצות של מגפה כלל עולמית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.