כידוע, כאשר המוסד לביטוח לאומי מכיר בתאונת עבודה או לחלופין במחלת מקצוע, הוא עתיד לזמן את העובד לעבור בדיקה רפואית מול וועדה מוסמכת, וזאת כדי לקבוע מה יהיה גובה הגמלה. מכאן שלוועדה רפואית יש תפקיד מכריע בכול הנוגע לקביעת פיצויים, וכיוון שקיימים מספר משתנים שמשפיעים על אופי הקביעה, חשוב לדעת מה ניתן לעשות ברמת הפרט. פה אבנר הייזלר מבקש לסייע להבין מה מומלץ לעשות מרגע קבלת הזימון להתייצב בוועדה.

חשיבות ליווי מקצועי

לא מעט נכתב על אבנר הייזלר בדה מרקר וכיוון שהוא איש עסקים שעבר הרבה בתחום, הוא יודע לומר שאין תחליף לייעוץ ממוקד בכל נישה ונישה. אי לכך גם לקראת פניה לוועדה רפואית שאחראית על גובה הפיצויים, אין לוותר על ייצוג מקצועי. ייצוג מקצועי יידע להכין את הלקוח על הצד הטוב ביותר, כך שלא ייווצר מצב מצער שבו פליטת פה מיותרת תשפיע לרעה על סך המאמצים.

היערכות מקדימה – דברים שנחוץ להכין

חשוב להבין אלו מסמכים יש להביא לוועדה ואף לרשום בתמצות על כל מסמך במה הוא דן. מדוע? כדי שברגע האמת יהיה קל להתמצא. כמו כן, מוטב למרקר הערות ודגשים שנוגעים למסמכים השונים, כך שהתרגשות לא תיפגע במסר שמבקשים להעביר. מה עוד נחוץ להביא? תעודת זהות וצ'ק מבוטל שכולל את פרטי החשבון (רק אם הצ'ק טרם צורף לכתב התביעה). בנקודה זו נציין שמי שקרא על אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר יודע שהוא מקפיד להתייחס לכל שלב ברצינות יתרה, ועל כן הוא מחדד שיש כמה דברים שמוטב להיות מודעים אליהם טרם ניגשים לוועדה.

אבנר הייזלר מסביר כך תיערכו לוועדה רפואית

חשוב לדעת

בעת ההתייצבות מול הוועדה יש להציג את סך הטענות. פה אבנר הייזלר מציין שאומנם נשמע שמדובר במשימה פשוטה, אך רצוי לערוך חזרות על מנת לדעת מה בדיוק אומרים ואף כיצד, וזאת כדי להתמקד בעיקר ולהעביר את המסר בצורה ברורה ושמשדרת כנות. כמו כן, הייזלר מבהיר שאם מעדיפים, ניתן להכין מסמך שמרכז כראוי את סך הטענות ואותו להגיש לידי הוועדה. מה עוד? טוב לדעת שניתן להגיע מלווים במתרגם (במידת הצורך) ואף במלווה שמעניק תחושת ביטחון ומוודא שכל הדגשים אכן מוזכרים. נוסף לכך, רצוי לשכפל את סך המסמכים הרפואיים שטרם הוגשו לביטוח לאומי – כולל תעודות רפואיות, צילומי רנטגן וכדומה.

תפקידה של חוות דעת

אם יצא לכם לקרוא על אבנר הייזלר ב,ynet- בוודאי קיבלתם את הרושם שמדובר באיש עסקים שאינו מאמין בחצי עבודה, ועל כן גם פה הוא ממליץ להגיע מגובה בחוות דעת של רופא מומחה, אחת לכל הפחות. אז נכון שחוות דעת של רופא מומחה עולה כמה אלפי שקלים, אך לעיתים הוצאה מעין זו מובילה לפיצויים הרבה יותר משמעותיים, משמע ההוצאה בהחלט כדאית.

שלב אחר שלב

הרבה אנשים שהתייצבו לוועדה הרפואית מעידים שמאוד סייע להם לדעת מראש מהם השלבים. אי לכך הייזלר מבהיר שהשלב הראשון מתמקד בהצגת הטענות ואילו השלב השני בבדיקה רפואית. בשלב הראשון מגישים את סך המסמכים ומעלים את סך הטענות ולבסוף חותמים על פרוטוקול הישיבה, אך רק לאחר שעוברים היטב על הנתונים. באשר לשלב הבדיקה, יש לחתום על שיתוף פעולה. לאחר ששני השלבים מסתיימים, מזכיר הוועדה כותב את סך הממצאים הרפואיים כפי שהרופא המומחה פסק ובהתאם לסך המסמכים הרפואיים והטענות שהוצגו. סיכום זה מוביל לקביעת דרגת נכות, כולל תקופה רלוונטית. לבסוף הייזלר מחדד שניתן להגיש ערר בפני הוועדה הרפואית, אך רק עד כ-30 יום ממועד קבלת ההחלטה.