פירות

כל מי שהבריאות שלו חשובה לו, מקפיד על תזונה הכוללת רכיבים טריים מן הצומח. כאשר מדובר בפירות, למרבה השמחה, אנחנו יכולים ליהנות לא רק מרכיבים בעלי תכונות בריאותיות טובות אלא גם מטעם נפלא אשר יכול בקלות להוות תחליף לממתקים, חטיפים ואפילו, בחלק מהמקרים, לארוחה כולה. מתוך כל אותם פירות טעימים ומזינים, בחרנו להביא לכם את חמשת סוגי הפירות שנמצאים בראש הרשימה. במקביל, ניתן טיפים לחיתוך, הכנה והגשה של אותם פירות.

הקפידו על מקור מהימן לפירות

את הפירות שאתם צורכים, חשוב לקנות ממקום ששומר על כללים נאותים של אחסון וטיפול במזון. עסק כזה גם יקפיד על תוצרת מובחרת וטרייה. אלו נקודות חשובות מאד כאשר מדובר בפירות טריים. כאשר מדובר על פירות לאירועים, תוכלו להזמין מבחר מגשים ומנות מפרי הדמיון. הם מציעים פירות לאירועים בכל גודל וצורות הגשה מקוריות המציגות את היופי שבפירות, ביניהן: 'קיאק פירות' או אפילו מגשי 'סושי פירות'. החיתוך, ההגשה והמבחר – כולם מתבצעים באופן מושלם. מגשי פירות הם כיבוד שכיף לקבל וגם בריא לצרוך. עכשיו, בואו נעבור לרשימת הפירות הבריאים ביותר:

בננה

זהו פרי עשיר ומגוון. ראשית, הבננה היא מאד קלה לאכילה – היא לא דורשת שטיפה, חיתוך או כל הכנה. פשוט מקלפים ואוכלים. בננה גדלה על שיח בעל גבעול גבוה ועבה. היא מכילה רכיבים תזונתיים רבים: סיבים תזונתיים פרה ביוטיים, אשלגן ויטמין B6, מגנזיום ונוגדי חמצון. הבננה יכולה לתת תחושת שובע בשל הסיבים שבה. מנגד, היא מקור טוב לאנרגיה זמינה ומהירה ותהיה מזון נהדר לספורט.

מנגו

הפרי הזה מגיע אלינו במקור ממזרח אסיה, סין והודו. הוא מכיל סיבים תזונתיים, חומצה פולית וויטמין C. הצבע הפנימי הכתום נובע מבטה קורטן. כמו כן, המנגו עשיר בחומרים נוגדי חמצון העוזרים במניעת סרטן, מחלות לב וכלי דם. את המנגו ניתן לצרוך כאשר הוא פשוט חתוך לקוביות, כמו כן ניתן להוסיף אותו לשייקים או לקינוחים שונים. טעמו העשיר של המנגו אף מביא אותו להיות הרכיב העיקרי ברוטב העמבה.

תפוח עץ

זהו פרי הגדל במגוון אזורים בעולם כאשר המשותף להם הוא עונה קרה יחסית. יש לתפוח העץ מגוון רחב של זנים בגדלים שונים וצבעים הנעים בין אדום, כתום, צהוב וירוק. תפוח העץ מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים, רדיקלים חופשיים, חומרים אנטי דלקתיים, חומרים אנטי סרטניים ואחרים. יש לו תכונות העוזרות להגנה על נימי הדם ותאים שונים בגוף.

חמוציות

זהו פרי קטן בעל טעם מתוק ומעט חמוץ. ניתן לצרוך אותו בשילוב עם פירות אחרים, בסלט פירות או אפילו בסלט ירקות. הוא מכיל מגוון חומרים: סיבים, וויטמין C ומנגן. לחמוציות יכולת  להקלה והפחתת דלקות בדרכי השתן, בריאות כלי הדם והלב ומניעת סרטן. הן עוזרות למניעת היווצרות כיבים במערכת העיכול.

אננס

זהו צמח טרופי הגדל בדרום אמריקה בברזיל, פרגוואי ועוד מספר מדינות. קיימים גידולי אננס גם בישראל. הוא מכיל אשלגן, ויטמין C וחומר שנקרא ברומלין שהם אנזימים העוזרים לעיכול של חלבונים, כמו גם להפחתה של דלקות שונות. אננס יכול להקל על היווצרות דלקות ותופעות של נפיחות לאחר ניתוחים שונים. כמו כן הוא עשיר מאד במנגן. את האננס רצוי לאכול כאשר הוא טרי ופרוס לפרוסות או קוביות. כמו כן, ניתן לשתות את המיץ המזין והטעים של האננס ולשלבו בשייקים עם פירות שונים. עוד דרך מעניינת לצרוך אננס היא על פיצה 'הוואי'.