ניתוח אף

כאשר מדברים על איברים חיוניים בגוף האדם, אין ספק שהאף תופס בהחלט מקום של כבוד. דרכו אנו נושמים ולמעשה חיים, מריחים באמצעותו ומקבלים מידע על העולם הסובב אותנו (ואפילו בוחרים בן או בת זוג) וכן, חלקנו גם מתגאים במיוחד במראה החיצוני שלו או מרגישים חוסר שביעות רצון מהמראה שלו מנגד. אך מה קורה במקרה שהאף לא מבצע את תפקידו כהלכה או שאנחנו פשוט לא מצליחים לחיות בשלום עם המראה שלו? ובכן, במקרים כאלו בהחלט ניתן לשקול אופציה של הליך כירורגי, כמובן לא לפני התייעצות מעמיקה עם גורם רפואי מוסמך. אלו הן הסיבות הנפוצות ביותר לביצוע ניתוח אף.

בעיות בנשימה

נשימה תקינה ובריאה היא עניין יסודי ביותר כשמדובר באיכות החיים. מי שסובל מבעיות בנשימה עשוי להתקשות בפעולות יומיומיות פשוטות כגון עלייה במדרגות וכמובן כשמדובר במאמץ פיזי גדול יותר כמו כושר גופני. מצב כזה יכול להביא בנוסף לסכנת חיים של ממש ויש לטפל בו בהקדם. במקרים מסוימים מקורו של הקושי בנשימה הוא באף. כך למשל במקרים של מחיצת אף עקומה הבאה לידי ביטוי בקשיי נשימה, בדלקות וסינוסים חוזרים ובתחושה תמידית של אף סתום. במקרה כזה יש צורך בניתוח בהרדמה מלאה בו יכרתו ויוסרו לאלתר כל החלקים הסחוסיים היוצרים את הבעיה.

הליך כירורגי נפוץ נוסף נקרא ניתוח קונכיות והוא יבוצע במקרים של גודש כרוני המביא לקשיים נשימתיים. בניתוח הזה יוקטנו קונכיות האף על ידי צריבה חשמלית או חיתוך. מדובר לרוב בתהליך פשוט ביותר עם החלמה מהירה והקלה מיידית בתסמינים.

ניתוח אף

בעיות בחוש הריח

לעיתים לאחר מחלות שונות עשוי לחוות אדם אובדן זמני או קבוע של חוש הריח. אם הדבר אינו מתרחש כתוצאה ממחלה כזאת או אחרת לעומת זאת, לא מן הנמנע כי מדובר במחלה כלשהי שמקורה באף, בסינוסים, בגידולים כלשהם במעברי האף ובמקרים נדירים ביותר גם כתוצאה מגידול במוח. אחד הגורמים הנפוצים לאובדן חוש הריח הוא סינוסיטיס – חיידק במערות האף הגורם לדלקת כרונית חריפה. התסמינים לסינוסיטיס הם כאבי ראש ושיניים, נזלת וליחה מוגלתית, לחץ בפנים ובארובות העיניים וכמובן אובדן חוש הריח. בחלק מן המקרים ניתן לטפל באמצעות אנטיביוטיקה, אולם במקרים מסוימים יידרש הליך כירורגי להסרת רקמות חולות או מזוהמות המחריפות את המצב.

הליך אסתטי

בין אם מדובר באף ארוך מדי או סולד יתר על המידה, עצם בולטת או חוסר איזון בין הנחיריים, הרצון לשנות את מראה האף הוא סיבה מרכזית בגינה ניגשים רבים לניתוח פלסטי. בהליך הזה מנסרים ושוברים הרופאים חלקי עצם וסחוס על מנת לשנות את צורת האף. ברוב המכריע של המקרים מדובר בהליכים הדורשים אמנם תקופת החלמה לא קצרה, אך כאלו שעוברים ללא סיבוכים ובשיעורי הצלחה גבוהים במיוחד.