ניתוח אף

בשנים האחרונות הולכת וגוברת הפופולריות של עולם הניתוחים הפלסטיים וכשמדובר בפנים, לצד טיפולי הבוטוקס ומתיחות הפנים, אין ספק שניתוחי האף הם הנפוצים והמוכרים ביותר. למעשה, מדי שנה עולה המספר של אלו הניגשים לניתוח אף אסתטי המעוניינים להקטין את אורכו, לשנות את הצורה או למזער עצם בולטת המקנה לו מראה מגושם. אך האם ידעתם שמעבר להליכים הפלסטיים המוכרים, ישנם מקרים רבים בהם הסיבה לנתח את האף היא רפואית? בעבור מי שמעוניין לגשת לניתוח אף ולא משנה על איזה רקע, חשוב מאוד לדעת ולהבין את ההבדלים המהותיים בין סוגי ההליכים מראש ובנוסף לדעת האם במקרים מסוימים יהיה קשר כלשהו בין השניים.

שיפור באיכות החיים והצלת נפשות

מה שהופך את האף שלנו לאיבר כל כך חשוב, הוא העובדה כי מדובר בכלי דרכו אנו צורכים את האוויר, שהוא כידוע הדבר ההכרחי והחשוב ביותר לקיומנו. בנוסף, באמצעות האף נעשית פעולת ההרחה. רבים חושבים שלהריח זו פריבילגיה ושמי שסובל מאובדן חוש הריח יכול להסתדר, אבל חשוב להבין שחוש הריח הוא אחד החושים המשמעותיים אצל בני אדם כשמדובר בסיטואציות חברתיות ובאינטרקציה עם אנשים אחרים. על כן, כאשר ישנה בעיה מסוימת באף, מדובר בפגיעה משמעותית באיכות החיים ובמקרים קיצוניים אף בסכנת חיים של ממש שיש לטפל בה בהקדם.

מקרים כאלו דורשים התערבות רפואית שהיא לרוב הכרחית יותר מטיפול אסתטי. בניתוח על רקע רפואי הדגש הוא על בריאות המטופל ולא על העניין האסתטי ולכן יתמקדו הרופאים בפתרון הבעיה ורק לאחר מכן במידת האפשר ידאגו לעניין האסתטי.

ניתוח אף

באילו מקרים מדובר?

התלונות השכיחות הנוגעות לאף הן קשיים בנשימה, כאבי ראש ונזלת דלקתית בכמות גבוהה וליקוי או אובדן מלא של חוש הריח.

הליך ניתוחי נפוץ הוא מוכר הוא תיקון של מחיצת אף עקומה, בו מנסר ומשייף הרופא חלקים סחוסיים בולטים במחיצת האף הגורמים לקשיים בנשימה ולגודש. הליך נפוץ נוסף הוא ניתוח קונכיות, בו הרופא צורב או משייף קונכיות אף גדולות במיוחד אשר גורמות לחולה לקשיים בנשימה. מדובר גם כאן בהליך נפוץ העורך כשעה עם זמן החלמה מהיר וקצר יחסית.

דימוי ובטחון עצמי

אין ספק, הרצון להרגיש טוב עם עצמך הוא צורך אנושי חשוב ואין להקל בו ראש, אך כמובן שהוא משני להצלת חיים. אין כל רע בניתוח פלסטי וכיום הרפואה הפלסטית בתחום האף היא מתקדמת ומביאה לתוצאות מעולות עם שיעור סיבוכים נמוך. חשוב לדעת כי ישנה זיקה בין ההליכים הרפואיים לפלסטיים. לעיתים, הליך פלסטי עשוי להביא לסימפטומים ובעיות בדרכי הנשימה ובחוש הריח. מן הצד השני, הליכים רפואיים בהחלט יכולים לגרום לשינוי אסתטי של צורת האף. כמו כן במקרים רבים תוצע לחולים לפני הליך רפואי לאחד את ההליכים ולבצע גם שינויים פלסטיים. בכל המקרים כמובן ישנה תקופת החלמה מסוימת אליה רצוי להיערך.