המונח ד"ר גוגל איננו זר. למעשה, רבים מאיתנו מחליטים על דעת עצמנו לבצע אבחון עצמי אשר מבוסס על התוצאות בגוגל, לעתים בניגוד לעצת הרופא או לאחר קבלת האבחון. מהן הסכנות אשר אורבות בקבלת מידע ברשת? על כך – במאמר הבא.

אבחון עצמי באמצעות מנוע החיפוש של גוגל: השלכות בריאותיות משמעותיות

בעשור האחרון ועם התפתחות הטכנולוגיה, ניתן לראות כיצד מנוע החיפוש גוגל הפך ממנוע חיפוש בעבור שירותים/מוצרים למקום שבו רבים מבקשים לקבל ייעוץ רפואי או מידע שלא דרך הרופא. למעשה, המעשה הזה עלול להוביל למצבים בריאותיים חמורים וזאת בשל העובדה כי חלק מהמידע אשר מוצג באתרים אינו מהימן, ומבוסס על מידע אשר ניתן לגולשים שלא דרך הצינורות הרפואיים או גורמים מוסמכים. משום כך, חשוב להבין את ההשלכות של "אבחון עצמי" אשר לא פעם יכול להסתבר כטעות או לכל היותר בהחמרה של מצב רפואי – על אף שאינו קיים.

כיצד בכל זאת אבחון עצמי יכול לסייע?

עם זאת, חשוב לציין כי גוגל כן מהווה לעתים מקור ידע משמעותי אשר יכול לסייע בעבור מקרים שבהם עולה חשד של אבחון שגוי. אבחון רפואי שגוי ייחשב לרשלנות רפואית בתנאי כי נגרם נזק, וכי היה קושי אובייקטיבי אמתי בכדי לאבחן את סוג המקרה. באמצעות מנוע החיפוש של גוגל ניתן בהחלט לבחון חוות דעת שנייה ושלישית אודות המקרה, אולם יש לקחת בחשבון כי עדיין מדובר במקור שאינו מהימן ולכן התייעצות בנוגע למקרה רפואי חייבת להתבצע רק אל מול רופאים מומחים לתחומם. משום כך, אם אתם סבורים כי הרופא שגה באבחנה הרפואית על סמך מידע שמצאתם בגוגל, חשוב מאוד לפנות לעורך דין מומחה לתחום אשר ייצור קשר עם

אבחון מחלות עצמי vs אצל רופא

האם גוגל אכן יכול לאבחן מחלות?

למעשה, לא מעט ישראלים כמו גם אנשים בעולם גילו באמצעות גוגל כי הם חולים במחלות שונות או שהם סובלים מסימפטומים בריאותיים, באמצעות חקר במנוע החיפוש. אולם, יש לקחת בחשבון כי עומס המידע וכן העובדה כי ישנם לא מעט אתרים עם מקורות לא מהימנים מובילים בסופו של דבר לאבחון שגוי וכן מגבירים את חוסר האמון בין המטופל לבין הרופא. על כן, חשוב להבהיר בנקודה זו כי יש לקחת את הממצאים של גוגל בעירבון מוגבל וכן לשים לב כי מקבלים מידע רפואי דרך רופא אשר עבר דרך ארוכה שכוללת לימודי רפואה והתמחות, כל זאת בכדי שניתן יהיה לקבל את המידע הרפואי הטוב והמהימן ביותר, מאחר שעיסוק ברפואה ללא ההכשרה המתאימה הוא עבירה פלילית שעלולה לעלות בחיי אדם. אין לקחת את המידע אשר מוצג בגוגל כמידע מהימן אלא כהמלצה בלבד ולפנות אך ורק לאנשי מקצוע כדי לבצע את הבדיקות המתאימות ולקבל את האבחנות המקצועיות ביותר.